با ورود فناوری‌های جدیدی مانند HDCVI, HDTVI و AHD بازار سیستم‌های نظارتی کشورمان در حال پوست‌اندازی و گذار به سوی تصاویر باکیفیت HD است.

HD-CCTV-Resolution-format

 

نوع فناوری ۹۶۰Н HDCVI HDTVI AHD HD-SDI IP
وضعیت متن باز حفاظت شده متن باز متن باز متن باز متن باز
کیفیت تصویر متوسط خیلی خوب خیلی خوب خیلی خوب عالی خیلی خوب
رزولوشن ۷۰۰ تا ۱۰۰۰TVL HD/FullHD HD/FullHD HD/FullHD FullHD HD~4K
پخش زنده بصورت هیبرید (CCTV+HDCCTV+IP) خیر بله بله بله خیر خیر
سازگاری با DVR معمولی _ بله خیر بله خیر خیر
نوع کابل کواکسیال کواکسیال کواکسیال کواکسیال کواکسیال کتگوری
حداکثر طول کابل

بدون تقویت کننده

 

150 متر ۵۰۰ متر ۳۰۰ متر ۵۰۰ متر ۱۰۰ متر ۱۰۰ متر
حداقل کیفیت کابل مورد نیاز پایین متوسط متوسط پایین بالا پایین
فشرده سازی و افت تصویر خیر خیر خیر خیر خیر بله
تاخیر در دریافت تصویر خیر خیر خیر خیر خیر بله
برداشت و انتقال صدا بله بله بله بله خیر بله
هزینه راه اندازی پایین متوسط متوسط پایین بالا بالا
سهولت نصب بله بله بله بله بله خیر
هزینه نگهداری پایین پایین پایین پایین پایین بالا
صاحب امتیاز _ داهوا _ چین تک پوینت _ آمریکا نکست چیپ _ کره SMPTE _ آمریکا _

همانطور که مشاهده می‌کنید، فناوری‌های HDTVI, HDCVI و AHD شباهت بسیاری به یکدیگر دارند. این شباهت در مورد HDCVI و AHD باز هم بیشتر است.

تولیدکننده AHD متهم به کپی‌برداری از فناوری HDCVI است بشکلی که دادگاه شکایت داهوا از تک‌پوینت تا همین چند ماه پیش برقرار بود و در نهایت با جریمه تک‌پوینت پایان یافت!

اغلب دوربین‌های HDCVI موجود در بازار، محصول داهوا یا OEM داهوا هستند و تنها علامت برند دیگری را بر روی خود دارند. البته OEMهای داهوا حدود ۲ درصد از بازار فروش HDCVI را در اختیار دارند که چندان قابل بحث نیست.

البته انواع بدون نام یا اصطلاحا No Name نیز در بازار موجود است که حداقل در ایران، درصد بسیار کمی را شامل می‌شوند.

در نهایت بر روی تمامی این دوربین‌ها از پردازنده تصویر داهوا استفاده شده است و تنها در نمونه‌های NoName شاهد استفاده از سنسور تصویر متفاوت هستیم. (توجه داشته باشید که سنسور تصویر و پردازنده تصویر، دو چیز متفاوت هستند).

در محصولات AHD پردازنده‌ی تصویر متعلق به کمپانی «نکست‌چیپ» است، اما سنسورهای تصویر از دوربینی به دوربین دیگر متفاوت هستند.در دوربین‌های گران‌تر معمولا از سنسورهای «اکسمور سونی» و در دوربین‌های ارزان‌تر از سنسورهای امنی‌ویژن، های‌سیلیکون، آپتینا، TI و پیکسل‌پلاس استفاده شده است.

در مجموع این فناوری رزولوشن HD را با قیمت پایین‌تر در اختیار کاربران قرار می‌دهد. البته با عرضه دوربین‌های ۱ و ۲ مگاپیکسل سری لایت HDCVI با قیمت میانگین ۱۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان از سوی داهوا، بازار AHD به شدت تهدید شده و درحال کوچک‌تر شدن است.

فناوری HDTVI و مشتقات آن مانند TurboHD هایک‌ویژن درصد بسیار کوچکی از بازار کشور را در اختیار دارند و فروش آنها در حدی نیست که بتوانند با HDCVI یا AHD رقابت نمایند. به همین دلیل با قیمت‌های بالاتر سعی در جبران فروش پایینِ خود دارند.دوربین‌های HD-SDI و زیرمجموعه تقریبا جدید آن یعنی EX-SDI نیز اصلا بازاری در ایران ندارند که قابل محاسبه و قیاس باشد!

در مجموع بازار فناوری‌های نوین دوربین مداربسته کشور در اختیار HDCVI و AHD است. در این میان اغلب مشتریان نیز هنگام خرید، در انتخاب بین این دو فناوری مردد هستند.